Postnatal Therapist Kerjaya Profesional

KakakAdek Confinement Therapist mencari calon-calon yang berkelayakan sebagai Postnatal Therapist kami yang seterusnya. Syarat-syarat kelayakkan: 1.Wanita berumur 25 – 34 tahun. 2.Mempunyai kereta sendiri. 3.Memiliki Diploma Fisioterapi @ Sijil Kemahiran Kolej Komuniti dalam bidang urutan @ Mempunyai Sijil Urutan & Perbidanan Melayu @ setara Skop tugas sebagai Postnatal Therapist: 1. Mengurut 2. Menungku 3. Mamakaikan Barut/ Bengkung 4. Menyediakan Tangas…

Ada Apa Dengan Bengkung Jawa ??

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera untuk mommy dan bakal mommy semua… Tajuk entri kali ni terpengaruh pulak dengan movie Ada Apa Dengan Cinta 2 yang menjadi trending kala ini…Mahu taknya…selepas berbelas tahun kini baru kembali…Masa tengok dulu, masih anak dara kini dah ada anak lima…opsssss.. Actually bukan nak buat sinopsis pasal AADC tu , kali ini…

Panduan Memilih Pakej Berpantang

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Bagi ibu-ibu yang bakal bersalin, sudah pasti pemilihan pakej berpantang merupakan satu isu yang amat penting untuk difikirkan terutama  bagi ibu-ibu yang bakal berpantang sendirian. Memang pening kepala dibuatnya !!! Tambahan pula, sekarang ni bila suruh je Mr Google tolong carikan, berderet keluar pakej-pakej berpantang yang disediakan di Malaysia ni.. Jangan…

Menu Ketika Berpantang yang Sedap Sangat….!

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA SEMUA…. Hari ni saya nak kongsikan dengan mommy-mommy dan juga bakal mommy tentang menu dalam pantang. Mesti bosan kan asyik makan benda sama je dalam pantang. Asyik-asyik ikan bakar tawar je. Tiap-tiap hari makan makanan sama. Ni menu yang mommy boleh dijadikan hidangan dalam pantang. PERTAMA: STEAM IKAN.      …

Pakej Berpantang Selepas Bersalin

Confirm Kurus Selepas Bersalin!

Assalamualaikum kepada pengunjung KakakAdek Confinement. Semoga kita sentiasa dirahmati-Nya. Semoga hidup lebih sihat, ceria, cantik dan bahagia dunia akhirat. Wanita mana yang tak mahu kurus lepas bersalinkan? Kalau dulu masa mengandung memang confirm berat badan akan naik, tapi selepas berpantang masih ada yang belum tentu boleh turun. Biar kami bantu!   Ibu-ibu yang berada di…